?

Aktualne novosti v programu za fakturiranje – CEKIN

Aktualne novosti v programu za fakturiranje – CEKIN
14 marec, 2018

V nadaljevanju smo vam pripravili dve aktualni novici:

  • vse uporabnike, ki račune izpisujete na UPN obrazce obveščamo, da se s 3.4.2018 izteka prehodno obdobje, v katerem sta bila v uporabi stari UPN OCR in novi UPN QR obrazec. Od 3.4.2018 bo v uporabi le še novi UPN QR obrazec. Če še niste izvedli postopka preverjanja, vas pozivamo, da nabavite nove obrazce in nas pokličete. Potrebno je namreč prilagoditi izpis vašemu tiskalniku. Istočasno pa predlagamo, da izvedete postopek preverjanja na spletni strani https://www.upn-qr.si/.
    V mesecu juniju 2017 smo podrobneje o obrazcu UPN QR pisali v rednem mesečnem obvestilu


  • Finančna uprava RS (FURS) na svoji spletni strani obvešča, da bo pri postopku overjanja gotovinskih računov ukinila varnostni protokol TLS 1.0 in ga nadomestila z novejšim, ki zadošča višjim varnostnim standardom. Stari protokol bo deloval do vključno 30.06.2018. Novi različici programov Cekin in eCekin, ki uporabljata nov varnostni protokol, sta v zaključni fazi testiranja. Ko bosta ustrezni verziji programa pripravljeni in stestirani, vas bomo o tem ustrezno obvestili. Tisti uporabniki, ki uporabljate avtomatsko posodabljanje programov, boste nove verzije dobili v okviru te obdelave, ostali, ki imate program pod vzdrževanjem, pa boste novo verzijo namestili ročno. Želeli pa bi vas opozoriti, da je uporaba novega varnostnega protokola problematična pri starih verzijah operacijskega sistema Windows, katerih Microsoft ne podpira več. Gre predvsem za Windows XP in Windows Vista. Če imate računalnik, na katerem je nameščena katera od navedenih verzij operacijskega sistema in na njem uporabljate program Cekin, s katerim overjate gotovinske račune, predlagamo, da namestite novejšo različico operacijskega sistema. Za morebitno pomoč pri namestitvi se obrnite na svojega vzdrževalca strojne in sistemske opreme.

    Povezavo do FURS-ove objave najdete na naslovu: http://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/?tx_news_pi1[news]=7591&tx_news_pi1[controller]=News&tx_news_pi1[action]=detail&cHash=b19eac9347eadf63d8e8f8fa4e9431a3

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com