?

Informacija glede uvedbe novih plačilnih nalogov UPN QR

Informacija glede uvedbe novih plačilnih nalogov UPN QR
13 junija, 2017
Program Cekin SQL v verziji 2.556 že vsebuje izpis novega plačilnega naloga UPN QR, ki je stopil v veljavo 3.4.2017. Z uvedbo novega plačilnega naloga UPN QR obstoječi plačilni nalogi z OCR vrstico (UPN) ne prenehajo veljati.

Predviden rok migracije iz obstoječih UPN na UPN QR je najkasneje v roku enega leta, to je do 3.4.2018. V kolikor pa bo vsaj 75 odstotkov izdajateljev prešlo na uporabo novega UPN QR v krajšem časovnem obdobju, bodo banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije, dogovorile krajši datum veljavnosti obstoječega UPN z vrstico OCR in o tem izdajatelje pravočasno obvestile (dva meseca pred novim končnim datumom). S pričetkom migracije t.j. od 3.4.2017, lahko novi izdajatelji uporabijo le UPN QR. Izdajatelji UPN QR tako kot doslej opravijo postopke preverjanja obrazca UPN QR pri pooblaščenem podjetju.

Postopek uvajanja novega plačilnega naloga je enak kot je bil pri starem. Pri vsakem uporabniku posebej bo potrebno izvesti določene nastavitve, da bo tiskanje pravilno. Zato vas pozivamo, da nas pokličete takoj, ko boste pridobili nove obrazce.

Vzorec UPN QR naloga:

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com