?

Novosti v programu KRONA, ki so namenjene skrbnikom proračunskih postavk

Novosti v programu KRONA, ki so namenjene skrbnikom proračunskih postavk
25 aprila, 2019

Skrbniki proračunskih postavk običajno ne sledijo vsem računovodskim procesom, ki so potrebni za pravilen prikaz porabe sredstev proračuna, predvsem jim je pomembno, koliko sredstev imajo na razpolago.

Še najmanj spremljajo opravila, ki jih programi zahtevajo ob prehodih iz enega leta v drugo in ob zaključevanjih preteklih let. Zato je zanje zahtevna nastavitev izračuna pogosto odveč ali moteča.

V meniju Obdelave.Prikaz realizacije za skrbnike se skrbnikom pokaže realizacija proračuna na bolj enostaven način, z vsemi potrebnimi podatki Ta prikaz je lahko avtomatiziran tako, da se skrbniki proračunskih postavk čim manj ukvarjajo z določanjem, kaj naj bo v pregledu realizacije proračuna prikazano in kateri plan je tisti, ki ga spremljajo. Takoj se izračunajo vsi potrebni podatki in prikažejo v stolpcih. Vse nujne pogoje namreč že nastavi skrbnik programa Krona v meniju Nastavitve.Nastavitve programa, zavihek Skrbniki.

Novosti, ki jih določi skrbnik programa Krona v nastavitvah so naslednje:

  • realizacija proračuna za skrbnike lahko gleda delovni plan ali katerikoli drugo verzijo plana, glede na vnos v nastavitvah,
  • realizacija proračuna za skrbnike lahko gleda hkrati tudi arhivski plan,
  • osveževanje podatkov se izvede samodejno,
  • zajem dokumentov omogoča, da lahko skrbniki proračunskih postavk vidijo posamezne dokumente, ki bremenijo proračun (iz Kraljice, Meča, Pergamenta in Mušketirja).

Več si lahko po instalaciji nove verzije programa Krona (vsaj 2.575) preberete v meniju Pomoč.Internet.Navodila za uporabo (PDF) in to v naslednjih poglavjih:

4.6 PRIKAZ REALIZACIJE PRORAČUNA ZA SKRBNIKE

7.5 NASTAVITVE PROGRAMA, zavihek Skrbniki.

 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com