?

Novosti v programu za obračun plač Vitez – javni sektor

Novosti v programu za obračun plač Vitez – javni sektor
7 september, 2017

Na osnovi Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela (Uradni list št. 88/2016)  so bili v Uradnem listu št. 46/2017 objavljeni aneksi h kolektivnim pogodba v javnem sektorju, v katerih so zapisane spremembe v plačnih razredih brez napredovanj za posamezno delovno mesto in šifro naziva.

Zaradi zamude pri realizaciji dogovora je nastala potreba po izvedbi poračuna plač od 1.7.2017 za tista delovna mesta, ki so uvrščena do vključno 26. plačnega razreda pred spremembo uvrstitve v skladu z novimi aneksi.

Pričakovati je bilo, da bo Ministrstvo za javno upravo čim prej pripravilo nov (usklajen z aneksi) katalog vseh delovnih mest v javnem sektorju, s pomočjo katerega bi v programu Vitez pripravili ustrezni izračun zneskov poračuna.

Na žalost smo dobili informacijo, da omenjeni nov katalog do nadaljnjega sigurno ne bo pripravljen, tako da na to opcijo ne moremo računati.

Vseeno pa smo se odločili, da v programu Vitez omogočimo izračun zneskov poračuna. Pogoj za uspešen orientacijski izračun pa bo potrebno na tistih delovnih mestih, za katere ste zaposlenim skladno z zakonodajo pripravili nove anekse, vpisati manjkajoče podatke.

Tako bo program za obračun plač Vitez omogočal matematični izračun poračuna (program bo na osnovi spremembe izhodiščnega plačnega razreda posameznega delovnega mesta in naziva izračunal ustrezen odstotek poračuna). Uporabnik bo dodatno pripravil nabor tistih šifer vrst prejemkov, ki se bodo upoštevali pri poračunu, sledil pa bo izračun ter izpis zneskov poračuna.

Upoštevati je potrebno tudi individualne posebnosti obračunov, na splošno pa bo potrebno po vnosu novih pogodb v program Vitez (datum začetka veljavnosti spremembe na pogodbi mora biti 1.9.2017, ostali datumi niso pomembni za sam obračun), obdobju obdelave september 2017 ročno vpisati zneske poračunov za vsako vrsto prejemkov (A, B, C,…) in ustrezno obdobje (07/2017, 08/2017) posebej.

V naslednjih dneh vas bomo obvestili, kdaj bo zgoraj omenjena obdelava na voljo v novi verziji programa Vitez.

Pozivamo pa vse naše uporabnike, predvsem tiste s predvidenim večjim številom poračunov, da nam posreduje povpraševanje po pripravi posebnega programa, ki bi dejansko izvedel ponovne obračune plač za julij in avgust 2017 z novimi plačnimi razredi, za vsako vrsto prejemkov izračunal razlike med dejansko izplačanimi plačami in »novimi« plačami in te zneske avtomatično prenesel v obračun plač za september 2017.

V kolikor bi bilo dovolj zanimanja za takšno rešitev, bi se odločili za pripravo omenjenega dodatnega programa in vam vse podrobnosti čim preje sporočili.

Cena omenjenega programa znaša 940,00 EUR + DDV.

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com