?

Nadaljevanje prehodov na novo generacijo

26 aprila, 2022
Ponovno odprte prijave za brezplačni prehod na novo generacijo programskih modulov.

Izpeljali smo prehod na novo generacijo programov za večino uporabnikov, ki so se prijavili v prvem krogu prijav. Zato ponovno odpiramo možnost prijav za brezplačni prehod na novo generacijo v drugem krogu.

Vabimo vse uporabnike, ki bi želeli izpeljati prehod v prihajajočem obdobju, da se čimprej prijavijo na elektronskem naslovu: info@grad.si.


S prenovo programskih modulov (iz predhodne generacije), nizamo predstavnike nove generacije v programskem jeziku C#, ki bodo na koncu ponudili enako shemo rešitev v vsem obsegu širokega spektra predhodne generacije. Do sedaj smo v novi generaciji pripravili:

  • program VITEZ (obračun plač),
  • program OPRODA (kadrovske evidence),
  • program VIZIR (dodatno pokojninsko zavarovanje),
  • program MUŠKETIR (obračun pogodbenega ali honorarnega dela),
  • program ŠČIT (obračun zamudnih obresti)
  • in program OSKRBNINE (obračun oskrbnin, prehrane in drugih obveznosti).

Programska oprema nove generacije bo vsem uporabnikom, ki imajo iste programe predhodne generacije vključene v pogodbo o vzdrževanju programske opreme, na voljo brezplačno. Tokratni prehod na novo generacijo bo veliko hitrejši in enostavnejši, kot je bil prehod z DBF generacije na obstoječo SQL generacijo.


Več o novi generaciji

Nova generacija vsebuje nekaj oblikovnih in tehničnih novosti, poleg tega pa je tudi pisana v drugem programskem jeziku, tj. Microsoft CSharp (C#). Za spremembo programskega jezika smo se odločili predvsem zaradi večjih možnosti za dodatni in hitrejši razvoj programov. Sprememba se bo obrestovala tudi v obliki še kvalitetnejšega in učinkovitejšega vzdrževanja.

Oblikovno smo v programe vnesli nekaj svežine ter izboljšali prostornost, preglednost in vizualno uporabnost programov, ob tem pa nam je uspelo ohraniti dovolj močno podobnost in logiko uporabe predhodne generacije programa. S tem smo obstoječim uporabnikom želeli omogočiti nemoteno nadaljnjo uporabo programa brez potrebe po dolgotrajnemu prilagajanju novemu načinu uporabe.

C#
MS CSharp (C#)

Tehnične prednosti nove generacije se kažejo v hitrejšem in učinkovitejšem delovanju. Zahtevana minimalna konfiguracija za uporabo programov na osebnem računalniku pa ostaja enaka kot do sedaj.

Nova generacija bo ohranila ustaljeno popolno povezljivost med različnimi programskimi moduli (tudi z drugimi moduli predhodne generacije), tako bo način delovanja v sistemu GRAD nespremenjen.


Želite več informacij? Pišite nam na: info@grad.si.
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 


Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com