?

NOVE OBDELAVE V GRADOVIH PROGRAMIH

8 julija, 2020

V programe smo dodali dve novi obdelavi:

  • Popravljanje knjižb dokumentov na enem mestu
  • Vnos predlogov prerazporeditev.

Razširjeno popravljane oziroma spreminjanje knjižb dokumentov na enem mestu

V program Kraljica (vsaj verzija 2.588) lahko sedaj za knjižbe iz programov Meč in Cekin popravljamo stroškovno mesto, stroškovni nosilec, stroškovnik (proračunsko postavko) in NRP, brez da bi morali dokument z napačnimi obremenitvami brisati s temeljnice in popravke narediti v programu nastanka dokumenta.

Možnost popravljanja je dodana v meniju Obdelave.Pregled in popravljanje podatkov. Popravek se hkrati evidentira tudi v programih Meč oziroma Cekin.

Pri spreminjanju podatkov se izvede tudi kontrola plana glede na nastavitve v programu Krona.

Po instalaciji ustrezne verzije programa lahko podrobnejša navodila preberemo v meniju Pomoč.Novosti.


Vnos predlogov prerazporeditev

Obdelava je namenjena proračunskim uporabnikom, ki v program Krona vnašajo plan, ga spremljajo in prerazporejajo sredstva.

V primeru, ko vneseni znesek naročilnice, pogodbe (Pergament) ali računa (Meč) na postavki (knjižba na konto stroška) presega planirana sredstva in je potrebna prerazporeditev iz ene na drugo postavko plana, se na mestu kontrole plana pojavi okence za »Vnos predloga prerazporeditve«. Na tem mestu lahko skrbniki postavk sami vnesejo predloge prerazporeditev sredstev postavk plana.

Obdelava je dodana v verzije programov  Pergament (vsaj 2.624), Meč (vsaj 2.788), Kraljica (vsaj 2.587) in Krona (vsaj 2.594). Po instalaciji ustrezne verzije programa lahko podrobnejša navodila preberemo v meniju Pomoč.Novosti.


Želite več informacij?

Pišite nam na: info@grad.si ali pokličite na +386 (0) 1/25 73 781
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 


 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com