?

OBRAČUN PLAČ ZA MESEC OKTOBER 2020

29 oktobra, 2020

Pred nami je obračun plač za mesec oktober 2020, ki v osnovi ne prinaša korenitih sprememb pri samih obračunih plač, pojavile so se zgolj potrebe po novih šifrah vrst prejemkov. Osnova je seveda Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 152/2020.

V ta namen smo pripravili novo verzijo programa Vitez, kjer smo v prednastavljeni šifrant Vrst prejemkov vključili nove šifre vrste prejemkov, ki so aktualne pri obračunu plač za mesec oktober 2020. Do prednastavljenega šifranta dostopate preko gumba Pre v orodni vrstici šifranta Vrste prejemkov, kjer na izbrani šifri prejemka po dvokliku na levi gumb miške v nadaljevanju v polje Ciljni VP vpišemo prosto šifro iz vašega šifranta in pritisnemo gumb Potrditev (gumb Kop v orodni vrstici NI namenjen prenosu prednastavljenih šifer v aktualni šifrant). Po prevzemu šifre je potrebno na novo šifro vpisati še ustrezne konte.

Nove šifre so odprte od šifre 4000 dalje, med njimi so šifre za obračun Karantene – 80%, Karantene – 100%, Višja sila (varstvo otrok) – 80% ter Boleznine od 1-3 dni v breme ZZZS – 80%.

Poleg novih šifer med prednastavljenimi šiframi najdemo tudi šifre vrst podatkov za Izolacijo – 90% ter Poškodbe pri delu-100%.

Za prevzem novih šifer vrste prejemkov je obvezna instalacija zadnje verzije programa Vitez (vsaj 2.704).


Želite več informacij?

Pišite nam na: info@grad.si ali pokličite na +386 (0) 1/25 73 781
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 


 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com