?

Odločitev vlade: 14. avgust bo dela prost dan

9 avgusta, 2023
Povzetek navodil: Nastavitev dela prostega dne v vašem sistemu GRADOVA OKNA.

Vlada se je odločila, da bo 14. avgust dan solidarnosti in dela prost dan.

Vsem uporabnikom spletnega programa eODOBRITVE se bo z novo verzijo programa (2.005) samodejno nastavil izredni dela prost dan (14.8.2023) z učinkom v vseh programih znotraj sistema GRADOVA OKNA. Tudi v koliko imajo zaposleni že odobren dopust na ta dan, bo ta samodejno izbrisan in ne bodo potrebni ročni popravki.

Ostalim uporabnikom sistema GRADOVA OKNA (predvsem tistim, ki uporabljajo program VITEZ – obračun plač, program TEMPUS – evidenca delovnega časa in program OPRODA – kadrovska evidenca) svetujemo, da si v izogib večjim ročnim popravkom podatkov sistemsko nastavite 14.8.2023 kot dela prost dan. V kolikor imajo zaposleni na ta dan že odobren dopust, ga je potrebno izbrisati.

Vsi redni dela prosti dnevi in prazniki so že samodejno opredeljeni. Ker pa v tem primeru gre za izjemo, vam v nadaljevanju posredujemo povzetek navodil za izredno nastavitev dela prostega dneva:

1. Nastavitev za vse uporabnike nove C# GENERACIJE sistema GRADOVA OKNA:
Na kateremkoli datumskem polju znotraj kateregakoli programa iz C# generacije sistema GRADOVA OKNA kliknite na ikono Koledar (Slika 1). Prikazal se vam bo koledar, nato kliknite na ikono matice v zgodnjem desnem kotu koledarja. Ta se bo obarval v bledo oranžno barvo. V obarvanem koledarju izberite ustrezen mesec in kliknite na dan, ki ga želite označiti (14.8.2023). Datum se bo označil s temnejšo barvo. Nastavitev bo veljala samo za izbrano leto. Nastavitve so vezane na posamezno podjetje, zato je dostop do teh podatkov možen samo s prijavo v izbrano podjetje in ne preko sistemske prijave.

Slika 1

2. Nastavitve za vse uporabnike, ki še vedno uporabljate FOX GENERACIJO sistema GRADOVA OKNA:
V programu KLJUČ, v meniju Nastavitve.Nastavitve dolžin poiščite zavihek Koledar, ki  je namenjen vpisovanju dela prostih dni (Slika 2). V prikazanem koledarju izberite ustrezen mesec in kliknite na dan, ki ga želite označiti (14.8.2023). Datum se bo označil s temnejšo barvo. Nastavitev bo veljala samo za izbrano leto. Nastavitve dolžin so vezane na posamezno podjetje, zato je dostop do teh podatkov  možen samo s prijavo v izbrano podjetje in ne preko sistemske prijave.

Slika 2

Želite več informacij? Pišite nam na: info@grad.si.
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com