?

Paketni vnos novih pogodb zaposlenim – vključen v novo verzijo programa Poračun razlik C#

11 aprila, 2023

Pred leti smo zaradi potreb po programski rešitvi, ki bi omogočala ponovni izračun posameznih obračunov plač z določenimi spremembami, pripravili program Poračun razlik.

Trenutno je program aktualen predvsem v javnem sektorju, ko se uporablja za izračun poračuna nadomestil zaradi izplačila redne delovne uspešnosti.

Z razvojem programov nove generacije v okolju C# smo pripravili tudi novo verzijo programa Poračun razlik C#, ki pa smo jo dopolnili tudi z možnostjo paketne priprave novih pogodb zaposlenim.

Nova verzija programa Poračun razlik C# med drugim omogoča:

  • Paketni vnos novih pogodb zaposlenim, kjer uporabnik lahko sam določi pogoje (torej omejitve na kadre in šifre delovnih mest), za katere se bo pripravila nova pogodba, določi spremembo števila plačnih razredov na novi pogodbi ter oblikovanje nove številke pogodbe. Ob pripravi nove pogodbe program avtomatično vpiše tudi datum prenehanje veljavnosti predhodne pogodbe. Poleg priprave novih pogodb program omogoča tudi brisanje novoustvarjenih pogodb (npr. v primeru vnosa napačnih pogojev za pripravo pogodb). Ta obdelava je trenutno zelo aktualna v javnem sektorju, kjer lahko vsem zaposlenim (oziroma skladno z vnesenimi pogoji) pripravimo nove pogodbe (npr. z veljavnostjo 1.4.2023).
  • Spremenjen pa je tudi sam primerjalni obračun. Program, ki ga uporabljate, je bil pripravljen za poračun razlik, ki nastanejo kot posledica izplačevanja uspešnosti za nazaj in za potrebe ponovnih obračunov plač, kadar so bile izplačane po napačnih pogodbah (tožbe,..). Obračun za primerjavo pa se lahko naredi le po zadnjih veljavnih pravilih.
    V zadnjih dveh letih so se mesečno spreminjali predpisi, ki so vplivali na spremenjen način obračuna plač (izračun zneska razlike do minimalne plače in minimalne osnove, izračun nadomestil, obračun stroškov nad uredbo vlade in druge spremembe v povezavi z REK obrazcem in podobno).
    V novem programu Poračun razlik C# so vse te spremembe obračunov upoštevane na način, da se obračun za določen mesec izvajajo po pravilih, ki so veljala v tistem mesecu in je s tem poskrbljeno, da pri ponovnem obračunu ne more priti do neupravičenih razlik.

Cena programa Poračun razlik C# znaša 1.060,00 EUR + DDV, za vse uporabnike obstoječega programa Poračun razlik pa znaša cena 400,00 EUR + DDV (priznan popust v višini 660,00 EUR !!).


Želite več informacij?

Pišite nam na: info@grad.si ali pokličite na +386 (0) 1/25 73 781
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com