?

Prehod na novo generacijo programa VITEZ C# je končan

28 junija, 2023

V mesecu maju 2023 smo še zadnjemu uporabniku instalirali program za obračun plač VITEZ C#, ki prihaja iz nove generacije CSharp programov.

S to instalacijo se je končalo prehodno obdobje 2 let, ko smo posodabljali obe verziji programa Vitez, program Vitez SQL pa je s tem tudi končal svojo 13 let dolgo pot.

Nova verzija programa Vitez C# pa v verziji 3.195 prinaša tudi koristno dopolnitev glede priprav večih REK-O obrazcev.

Z uvedbo obrazca REK-O je pričela veljati tudi nova kontrola FURS-a, ki je v nasprotju z REK-1 obrazcem onemogočala oddajo REK obrazca v primerih, ko smo želeli izplačati določen prejemek tudi osebi, ki ni več zaposlena. Trenutna kontrola določa, da mora biti na obrazcu REK-O za določeno obdobje (npr. junij 2023) v poljih M vsaj en datum znotraj tega obdobja (torej vsaj en datum znotraj meseca junija 2023). Ker nekdanji zaposleni niso več zavarovani v obdobju priprave obrazca (npr. odšli so v mesecu maju 2023), jim je potrebno pripraviti ločen REK-O obrazec z ustreznim obdobjem in datumi.

V izogib pripravi večih obračunov z namenom priprave ločenih REK-O obrazcev smo program dopolnili tako, da program v primeru, ko oseba ni več zaposlena in ima v prometnih podatkih poleg prejemka vpisano tudi ustrezno obdobje (npr. maj 2023), program pripravi ločen REK-O obrazec za ustrezno obdobje (npr. maj 2023). V primeru priprave večih REK-O obrazcev nas o tem program obvesti v meniju Obrazci.REK za FURS, v izboru Vrsta REK pa je na voljo izbor različnih obrazcev (izpisana je šifra REK-a, obdobje ter število zaposlenih na tem obrazcu). Pri pripravi REK obrazca pa je tudi dodana možnost izbora določenega kadra za pregled analitičnega obrazca REK-O.

Ker nekateri uporabniki ne uporabljate avtomatske menjave verzije programa, lahko verzijo programa zamenjate s prijavo v program Ključ in v meniju Servis izvedete Menjavo verzij.


Za več informacij smo dostopni telefonski številki  (0) 1/25 73 781

ali preko elektronskega naslova: info@grad.si.

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com