?

Prihajajoče obdelave in novosti-september 2021

30 septembra, 2021

Pripravili smo vam pregled nekaterih opravil, ki jih je potrebno urediti v prihajajočih dneh in tednih. 

Spremembe pri oddaji in sprejemu eRačunov za uporabnike UJPnet-a, ki uporabljajo vmesnik B2B

V skladu s spremenjeno varnostno politiko UJP-ja morate vsi proračunski uporabniki, ki direktno (torej preko vmesnika B2B) sprejemate eDokumente s programi Meč (prejeti računi), Cekin (izdani računi), Kraljica (opomini, izpisek banke) in Ščit (bremepisi), do 30.10.2021 po ustaljenem postopku pridobiti novo spletno potrdilo za informacijske sisteme. Le to je namenjeno izključno sprejemanju in pošiljanju eDokumentov preko vmesnika B2B. Vsa obstoječa potrdila bodo ostala v veljavi, vendar le za dostop do spletnega portala UJPnet.

Obvestilo za proračunske uporabnike s strani UJP lahko najdete na tej povezavi.

Pridobljeno spletno potrdilo za informacijske sisteme namestite lokalno na vse delovne postaje uporabnikov navedenih programov, ki uporabljajo direktno pošiljanje in/ali sprejemanje dokumentov. V samih programih se funkcionalnosti in način dela v ničemer ne spremeni.

VITEZ

Skladno z Uredbo o spremembah in dopolnitvi Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (Uradni list št. 114/2021) smo program dopolnili tako, da omogoča izračun eventualne obdavčitve prevoza na delo in posledično pravilni prikaz podatkov na plačilni listi in na obrazcu REK-1. Dodelava je vključena v program Vitez (verzija 2.739) ter Vitez C# (3.016), podrobnosti o dodelavi pa so opisane v Novostih.

 

 

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com