?

Vizir

VODENJE IN OBRAČUN PREMIJ DODATNEGA POKOJNINSKEGA ZAVAROVANJA

ŽELIM PREDSTAVITEV

Program VIZIR - vodenje in obračun premij prostovoljnega, kolektivnega in obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja v zasebnem in javnem sektorju.

ŽELIM PREDSTAVITEV

Vizir

Omogoča:

 • obračun premij PROSTOVOLJNEGA dodatnega pokojninskega zavarovanja
 • obračun premij KOLEKTIVNEGA dodatnega pokojninskega zavarovanja za JAVNE USLUŽBENCE
 • obračun premij OBVEZNEGA dodatnega pokojninskega zavarovanja
 • pripravo prenosnih datotek z vplačanimi premijami
 • pripravo podatkov za FURS (VIRPN2.DAT)
 • povezavo s programom Vitez (obračun plač)


  OBRAČUN PREMIJ ZA DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE

  Mnogi delodajalci poleg obveznega invalidskega in pokojninskega zavarovanja vodijo in obračunavajo premije za dodatno pokojninsko zavarovanje. Dodatno pokojninsko zavarovanje je v osnovi prostovoljno in ga lahko sklenejo vsi, ki so vključeni v obvezno pokojninsko zavarovanje ali koristijo pravice iz tega zavarovanja. Poleg prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, poznamo še druge različice, ki jih lahko vodimo s programom Vizir:

 • Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje (PDPZ)
 • Dodatno zavarovanje predstavlja zbiranje denarnih sredstev (varčevanje) na osebnih računih zavarovancev, vključenih v to obliko zavarovanja, ki jih imajo odprte pri izbranem pokojninskem skladu. Namen dodatnega zavarovanja je, da si zavarovanci z zbranimi sredstvi, ob dopolnitvi določene starosti ali v drugih primerih, določenih s pokojninskim načrtom ali z ZPIZ-2, zagotovijo pravico do dodatne pokojnine.

 • Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence (KPnd)
 • Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence, ki je predvideno s Kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji je oblika dodatnega pokojninskega zavarovanja. Predstavlja zbiranje denarnih sredstev na osebnih računih zavarovancev (javnih uslužbencev), vključenih v to obliko zavarovanja, z namenom, da se jim ob dopolnitvi določene starosti in drugih pogojev, zagotovijo pravice do dodatne starostne pokojnine. V kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje se zavarovanci vključijo preko svojega delodajalca.

 • Obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje (ODPZ)
 • Obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje (poklicno zavarovanje) predstavlja obvezno vključitev v poklicno zavarovanje z zbiranjem prispevkov delodajalcev na osebnih računih zavarovancev, na podlagi katerih zavarovanci pridobijo pravico do poklicne pokojnine ter druge pravice iz Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2). Poklicno zavarovanje je namenjeno zavarovancem, ki opravljajo posebno težka in zdravju škodljiva dela, in zavarovancem, ki opravljajo dela, ki jih po določeni starosti ni moč uspešno poklicno opravljati. Gre za delovna mesta, ki so imela v preteklosti pravico do štetja zavarovalne dobe s povečanjem (beneficirane delovne dobe), ki jo je to zavarovanje (obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje) nadomestilo leta 2001.

  Naročite se na brezplačno predstavitev rešitve na 01 25 73 781 ali info@grad.si.


  “Po več kot petintridesetih letih sodelovanja z več kot 1000 zadovoljnimi strankami, so naše programske rešitve zanesljive in prilagojene potrebam uporabnikov. Vrhunska podpora uporabnikom je naša največja prednost, ki jo stranke rade izpostavijo. Vse Gradove rešitve so redno usklajene z veljavno zakonodajo.”


  NAČIN OBRAČUNA IN PRENOS

  Uporabnik lahko izbira med različnimi načini obračunov, med drugim se lahko odloči za mesečni, polletni ali letni obračun premij prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja. Nastavitve obračuna se lahko izbirajo za vsakega posameznika posebej ali pa se izkoristi bližnjice, ki nam jih program Vizir ponuja, kot je paketna sprememba nastavitev izračunov premij za vse zaposlene ali za skupine zaposlenih.

  Program Vizir nam omogoča pripravo prenosnih datotek z vplačanimi premijami za naslednje zavarovalnice oz. izvajalce dodatnega pokojninskega zavarovanja:

  Pri tem pripravi tudi podatke za poročanje Finančni upravi Republike Slovenije (datoteke VIRPN2.DAT) in pripravi temeljnice obračuna in plačil za knjiženje po stroškovnih mestih ali zbirno (za prenos v program Kraljica – glavna knjiga s saldakonti).

  Oglejte si tudi vse ostale Gradove programske rešitve, ki se preprosto povezujejo med seboj.


  POVEZAVA – IZMENJAVA PODATKOV | VITEZ

  Program Vizir deluje v povezavi s programom Vitez (obračun plač), iz katerega se v program Vizir neposredno prevzema podatke, kot je višina bruto plače, ki je osnova za obračun premij za dodatno pokojninsko zavarovanje. Povezava deluje tudi v nasprotni smeri in sicer ob pripravi obračunskega lista pri izplačilu plače v programu Vitez so neposredno na voljo podatki iz programa Vizir, kot je višina obračunane mesečne premije za dodatno pokojninsko zavarovanje, ki je vidna na obračunskem listu, raznih izpisih in REK-1 obrazcu (za prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje).

  evidenca delovnega časa

  Program Vitez omogoča neposredni prenos REK obrazcev na spletni portal eDavki.


  PREDNOSTI IN FUNKCIONALNOSTI

  Program je pisan v C# – programskem jeziku, ki vsebuje prednosti vseh najbolj razširjenih jezikov.
  SQL baza omogoča večjo varnost vaših podatkov pred trenutno znanimi izsiljevalskimi in ostalimi računalniškimi virusi!

  • obračun premij prostovoljnega ali obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja za zasebni ali javni sektor
  • obračun premij kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence, za katere velja kolektivna pogodba za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji (KPnd)
  • mesečni, polletni ali letni obračun premij prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja
  • paketna sprememba nastavitev izračunov premij za vse zaposlene ali  za skupine zaposlenih
  • priprava prenosnih datotek z vplačanimi premijami za naslednje zavarovalnice oz. izvajalce dodatnega pokojninskega zavarovanja: Triglav Zavarovalnica, Triglav pokojninska družba, Pokojninska družba A, Pokojninska družba Sava, Modra zavarovalnica in Kapitalska družba
  • priprava podatkov za FURS (datoteke VIRPN2.DAT)
  • izpis vplačanih premij po zaposlenih
  • izpis kumulativ po zaposlenih in stroškovnih mestih (za poljubno obdobje)
  • izpis vplačanih premij PDPZ za zavarovanca po pokojninskem načrtu kolektivnega zavarovanja, ki ga je financiral delodajalec
  • priprava temeljnic obračuna in plačil za knjiženje po stroškovnih mestih ali zbirno (za prenos v program Kraljica – glavna knjiga s saldakonti)
  • prevzem podatkov o višini bruto plače iz programa Vitez (obračun plač)
  • izpis podatka o višini mesečne premije na obračunskem listu zaposlenega (pri izplačilu plač s programom Vitez – obračun plač)

  Naročite se na brezplačno predstavitev rešitve na 01 25 73 781 ali info@grad.si.
  Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 

Povezani programi:

Vitez

Vitez

PRIPRAVA IN OBRAČUN PLAČ

Program VITEZ je idealen za enostaven in zakonsko skladen obračun plač. Omogoča tudi dodatna izplačila, izplačilo regresa. Izplačilo plač, akontacija dohodnine, oddaja REK obrazcev FURS in povezava z eBanko niso bile še nikoli tako enostavne! Rešitev je namenjena gospodarstvu in javnemu sektorju z višjo varnostjo in upošteva varovanje osebnih podatkov po ZVOP in GDPR.

Kraljica

Kraljica

GLAVNA KNJIGA S SALDAKONTI

Osrednji Gradov program za vodenje glavne knjige v domači in tuji valuti je Kraljica. Glavna knjiga s saldakonti je skladna z veljavno zakonodajo in Slovenskimi računovodskimi standardi. Njene prednosti so: povezljivost in ažurna izmenjava podatkov z ostalimi računovodskimi moduli, večja varnost podatkov, enostavna uporaba in vrhunska podpora uporabnikom.

Konkurenčne prednosti

Programske rešitve za vodenje podjetij razvijamo že več kot 30 let. Uporablja jih več kot 500 pravnih oseb v Sloveniji in preko 70 v tujini. Velika in mala podjetja, državne institucije, zavodi, računovodski servisi in mnogo drugih sestavlja našo široko paleto kupcev.

Enostavna uporaba

Enostavna uporaba

VRHUNSKA PODPORA UPORABNIKOM

VRHUNSKA PODPORA UPORABNIKOM

30 letna tradicija

30 letna tradicija

Certifikat kakovosti ISO 9001: 2015

Certifikat kakovosti ISO 9001: 2015

Ažurne nadgradnje

Ažurne nadgradnje

Prilagojeno uporabniku

Prilagojeno uporabniku

Naše reference

Gradove programe za Windows okolje trenutno uporablja preko 500 pravnih oseb.
Podrobnejšo listo uporabnikov lahko naročite po elektronski pošti info@grad.si oziroma pokličete po telefonu:
01/2573 781.

"Res ste presenetljivi. Še en dokaz več, da smo se pred leti pravilno odločili, ko smo izbrali vaše programe."

Občina Šoštanj

"Pohvale celotni ekipi. Vedno izčrpne in hitre informacije ter težnja k odpravi težav."

Občina Slovenska Bistrica

"Sodelovanje z ljudmi, ki v sebi nosijo toliko integritete, poštenosti in odgovornosti je čista nadgradnja običajnih poslovnih vezi."

Avtoservis Strašek d.o.o.

"Pohvale za najboljšo odzivnost in pomoč programerjev."

Občina Tabor

"Naše sodelovanje temelji na etičnosti, podpori in vzajemni koristi. Z vašo pomočjo bomo dosegli zadane cilje in hkrati dokazali drugim, da sistem vrednost vašega podjetja predstavlja most med vami in nami."

Vrtec Metlika

Kontaktirajte nas

Grad, računalniški programi in inženiring d.d.
Tržaška cesta 261
1000 Ljubljana, Slovenija


+386 (0) 1/25 73 781
+386 (0) 1/25 73 688
info@grad.si
LinkedIn

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com