?

Bolniški listi

BOLNIŠKI LISTI IN REFUNDACIJE

ŽELIM PREDSTAVITEV

Program BOLNIŠKI LISTI - Elektronski prevzem bolniških listov z eBOL in oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače na eNDM.

ŽELIM PREDSTAVITEV

Bolniški listi

Omogoča:

 • neposredno komunikacijo s spletnim portalom SPOT (eVEM) - program BOLNIŠKI LISTI je odobren s strani ZZZS
 • elektronski prevzem bolniških listov iz modula eBOL
 • obdelavo podatkov in obračun boleznin - v povezavi s programom VITEZ (obračun plač)
 • samodejni izračun ur zadržanosti po dnevih glede na urnik - v povezavi s programom TEMPUS (evidenca prisotnosti zaposlenih)
 • samodejno prepoznavanje razlogov zadržanosti glede na šifre razlogov in razporeditev vrste oziroma višine nadomestila po nastavljenih vrstah prejemkov v programu VITEZ
 • elektronsko pripravo zahtevkov za povračila (refundacije) nadomestil plač
 • neposredno oddajo zahtevkov za povračila (refundacije) nadomestil plač v modul eNDM
 • brezpapirno in trajnostno poslovanje


  eBOL – BOLNIŠKI LISTI IN REFUNDACIJE NADOMESTIL PLAČ

  Listin o zadržanosti z dela (bolniških listov) zaposleni se ne prejmejo več neposredno od osebnih zdravnikov. Te listine zdravniki preko spletnega portala SPOT (e-VEM) elektronsko posredujejo, delodajalci pa jih sami prevzamejo na omenjenem portalu.

  Programska rešitev BOLNIŠKI LISTI je namenjena elektronskemu prevzemu bolniških listov iz modula eBOL in neposredni oddaji zahtevkov za povračilo (refundacijo) nadomestil preko modula eNDM. Oba omenjena modula sta del spletnega portala SPOT (eVEM), ki ga upravljata Ministrstvo za javno upravo in ZZZS, in omogočata poenostavljeno in neposredno komunikacijo.

  Podatki prevzeti s programom BOLNIŠKI LISTI se lahko najprej prenesejo v program TEMPUS (evidenca prisotnosti zaposlenih) in nato v program VITEZ (obračun plač) ali pa direktno v program VITEZ. Sledita obdelava podatkov in obračun boleznin v programu VITEZ. Drugi del programa BOLNIŠKI LISTI pripravi zahtevke za povračila (refundacije) nadomestil plač, ki se elektronsko posredujejo ZZZS-ju.

  Modula eBOL ter eNDM sta del spletnega portala SPOT (eVEM), ki ga upravljata Ministrstvo za javno upravo in ZZZS.


  “Po več kot petintridesetih letih sodelovanja z več kot 1000 zadovoljnimi strankami, so naše programske rešitve zanesljive in prilagojene potrebam uporabnikov. Vrhunska podpora uporabnikom je naša največja prednost, ki jo stranke rade izpostavijo. Vse Gradove rešitve so redno usklajene z veljavno zakonodajo.”


  ELEKTRONSKI PREVZEM BOLNIŠKIH LISTOV

  Program BOLNIŠKI LISTI ni samostojen program, saj za obdelavo podatkov in obračun potrebujemo še program VITEZ (obračun plač). Vsekakor je priporočljiva tudi uporaba programa TEMPUS (evidenca prisotnosti zaposlenih). V tem primeru lahko dnevno prevzemamo bolniške liste, ki bodo prikazani tudi v koledarju, hkrati pa bo število ur zadržanosti izračunano na osnovi urnikov zaposlenih. Na osnovi vnesenih urnikov zaposlenih v programu TEMPUS se ob prevzemu podatkov o zadržanosti iz bolniških listov natančno upošteva dneve zadržanosti (krajši delovni čas, delovni dnevi, različna delovna obveznost po dnevih in podobno).

  V kolikor je v uporabi tudi program TEMPUS, potem je smiselno opravljati prevzem bolniških listov relativno pogosto, saj bodo tako podatki v programu TEMPUS ažurni. Če uporabljamo le programa VITEZ, pa je smiselno prevzemati podatke o bolniških listih enkrat mesečno, saj v tem primeru podatkov po dnevih ne potrebujemo. Za uporabnike programa VITEZ, ki ne uporabljajo programa TEMPUS, pa je pomembna informacija, da program na osnovi števila tedenskih ur na pogodbi o zaposlitvi ustrezno izračuna število ur na dan. Program ure na dan izračuna tako, da podatek iz pogodbe o zaposlitvi deli s petimi delovnimi dnevi v tednu.

  Oglejte si tudi vse ostale Gradove programske rešitve, ki se preprosto povezujejo med seboj.


  PRIPRAVA IN ODDAJA ZAHTEVKOV ZA POVRAČILA

  Program omogoča elektronsko pripravo zahtevkov za povračila (refundacije) nadomestila plač in neposredno oddajanje teh zahtevkov v modul eNDM za tekoči mesec. Morebitne kasnejše popravke je potrebno oddati ročno. Program samodejno prepozna razloge zadržanosti glede na šifre razlogov iz bolniških listov in samodejno razporedi vrste in določi višine nadomestil glede na nastavljene vrste prejemkov v programu VITEZ. Povezava s programom VITEZ omogoča elektronsko kreiranje in oddajo zahtevkov za vse zaposlene, ki imajo enakomerno razporeditev urnika z enakim številom ur vseh pet delovnih dni v tednu. Ob sočasni uporabi programa TEMPUS pa se elektronske vloge kreira in oddaja za vse zaposlene, ne glede na njihov urnik.

  Naročite se na brezplačno predstavitev rešitve na 01 25 73 781 ali info@grad.si.


  PREDNOSTI IN FUNKCIONALNOSTI

  Program je pisan v C# – programskem jeziku, ki vsebuje prednosti vseh najbolj razširjenih jezikov.
  SQL baza omogoča večjo varnost vaših podatkov pred trenutno znanimi izsiljevalskimi in ostalimi računalniškimi virusi!

  • program BOLNIŠKI LISTI je odobren s strani ZZZS
  • neposredna komunikacija s spletnim portalom SPOT (eVEM)
  • elektronski prevzem bolniških listov iz modula eBOL
  • obdelava podatkov in obračun boleznin – v povezavi s programom VITEZ (obračun plač)
  • samodejni izračun ur zadržanosti po dnevih glede na urnik – v povezavi s programom TEMPUS (evidenca prisotnosti zaposlenih)
  • samodejno prepoznavanje razlogov zadržanosti glede na šifre razlogov in razporeditev vrste oziroma višine nadomestila po nastavljenih vrstah prejemkov v programu VITEZ
  • elektronska priprava zahtevkov za povračila (refundacije) nadomestil plač
  • neposredna oddaja zahtevkov za povračila (refundacije) nadomestil plač v modul eNDM
  • brezpapirno poslovanje in trajnostno poslovanje

  Naročite se na brezplačno predstavitev rešitve na 01 25 73 781 ali info@grad.si.
  Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 

Povezani programi:

Vitez

Vitez

PRIPRAVA IN OBRAČUN PLAČ

Program VITEZ je idealen za enostaven in zakonsko skladen obračun plač. Omogoča tudi dodatna izplačila, izplačilo regresa. Izplačilo plač, akontacija dohodnine, oddaja REK obrazcev FURS in povezava z eBanko niso bile še nikoli tako enostavne! Rešitev je namenjena gospodarstvu in javnemu sektorju z višjo varnostjo in upošteva varovanje osebnih podatkov po ZVOP in GDPR.

Tempus

Tempus

EVIDENCA PRISOTNOSTI ZAPOSLENIH IN REGISTRACIJA DELOVNEGA ČASA

Program TEMPUS – elektronska evidenca prisotnosti zaposlenih z možnostjo registracije delovnega časa s čitalcem. Evidenca delovnega časa je povezljiva s sistemi za obračun plač, potnih nalogov in kadrovsko evidenco.

Konkurenčne prednosti

Programske rešitve za vodenje podjetij razvijamo že več kot 30 let. Uporablja jih več kot 500 pravnih oseb v Sloveniji in preko 70 v tujini. Velika in mala podjetja, državne institucije, zavodi, računovodski servisi in mnogo drugih sestavlja našo široko paleto kupcev.

Enostavna uporaba

Enostavna uporaba

VRHUNSKA PODPORA UPORABNIKOM

VRHUNSKA PODPORA UPORABNIKOM

30 letna tradicija

30 letna tradicija

Certifikat kakovosti ISO 9001: 2015

Certifikat kakovosti ISO 9001: 2015

Ažurne nadgradnje

Ažurne nadgradnje

Prilagojeno uporabniku

Prilagojeno uporabniku

Naše reference

Gradove programe za Windows okolje trenutno uporablja preko 500 pravnih oseb.
Podrobnejšo listo uporabnikov lahko naročite po elektronski pošti info@grad.si oziroma pokličete po telefonu:
01/2573 781.

"Res ste presenetljivi. Še en dokaz več, da smo se pred leti pravilno odločili, ko smo izbrali vaše programe."

Občina Šoštanj

"Pohvale celotni ekipi. Vedno izčrpne in hitre informacije ter težnja k odpravi težav."

Občina Slovenska Bistrica

"Sodelovanje z ljudmi, ki v sebi nosijo toliko integritete, poštenosti in odgovornosti je čista nadgradnja običajnih poslovnih vezi."

Avtoservis Strašek d.o.o.

"Pohvale za najboljšo odzivnost in pomoč programerjev."

Občina Tabor

"Naše sodelovanje temelji na etičnosti, podpori in vzajemni koristi. Z vašo pomočjo bomo dosegli zadane cilje in hkrati dokazali drugim, da sistem vrednost vašega podjetja predstavlja most med vami in nami."

Vrtec Metlika

Kontaktirajte nas

Grad, računalniški programi in inženiring d.d.
Tržaška cesta 261
1000 Ljubljana, Slovenija


+386 (0) 1/25 73 781
+386 (0) 1/25 73 688
info@grad.si
LinkedIn

Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com