?

Program OSKRBNINE – nova generacija

Program OSKRBNINE – nova generacija
26 maja, 2021
Po predstavitvi prvenca iz nove generacije – program Pisar, nadaljujemo s predstavitvijo programa Oskrbnine. Nova generacija je pisana v programskem jeziku Microsoft CSharp (C#). Podatkovna baza za obdelovane podatke pa je, tako kot v predhodni generaciji, SQL.

S prenovo programskih modulov (iz predhodne generacije), nizamo predstavnike nove generacije v programskem jeziku C#, ki bodo na koncu ponudili enako shemo rešitev v vsem obsegu širokega spektra predhodne generacije. Program Oskrbnine je že sedmi prenovljeni program in hkrati prvi, s katerim smo začeli brezplačni prehod na novo generacijo pri uporabnikih z obstoječo vzdrževalno pogodbo. Programska oprema nove generacije bo vsem uporabnikom, ki imajo iste programe predhodne generacije vključene v pogodbo o vzdrževanju programske opreme, na voljo brezplačno.

Torej, v kolikor že imate program Oskrbnine in je vključen v mesečno vzdrževanje, prejmete program Oskrbnine iz nove generacije brezplačno.


NOVOSTI V NOVI GENERACIJI

Nova generacija vsebuje nekaj oblikovnih in tehničnih novosti, poleg tega pa je tudi pisana v drugem programskem jeziku, tj. Microsoft CSharp (C#). Za spremembo programskega jezika smo se odločili predvsem zaradi večjih možnosti za dodatni in hitrejši razvoj programov. Sprememba se bo obrestovala tudi v obliki še kvalitetnejšega in učinkovitejšega vzdrževanja.

Oblikovno smo v programe vnesli nekaj svežine ter izboljšali prostornost, preglednost in vizualno uporabnost programa, ob tem pa nam je uspelo ohraniti dovolj močno podobnost in logiko uporabe predhodne generacije programa. S tem smo obstoječim uporabnikom želeli omogočiti nemoteno nadaljnjo uporabo programa brez potrebe po dolgotrajnemu prilagajanju novemu načinu uporabe.

C#
MS CSharp (C#)

Enako kot pri predhodni generaciji so programi mrežne narave in omogočajo vodenje ločene evidence za 90 podjetji oziroma pravnih oseb. Potrebnih je le toliko licenc za uporabo programa, kolikor uporabnikov je istočasno (vzporedno) prijavljenih v program in ne kolikor je absolutno število uporabnikov.

Tehnične prednosti nove generacije se kažejo v hitrejšem in učinkovitejšem delovanju. Zahtevana minimalna konfiguracija za uporabo programov na osebnem računalniku je 4 GB delovnega spomina za 32-bitno različico operacijskega sistema Windows 8/10 s slovensko nastavitvijo, delujoč USB priključek, miška, grafična kartica ločljivosti v širino vsaj 1024 in višino vsaj 900 slikovnih točk, laserski tiskalnik, dostop do spleta ter 16 GB prostega trdega diska.

Nova generacija bo ohranila ustaljeno popolno povezljivost med različnimi programskimi moduli (tudi z drugimi moduli predhodne generacije), tako bo način delovanja v sistemu GRAD nespremenjen.


PROGRAM OSKRBNINE – NOVE GENERACIJE

Program omogoča obračun oskrbnin v vrtcih in obračun šolske prehrane ter drugih obveznostih v šolah in javnih domovih.

Pri vodenju in obračunu oskrbnin, ki so sicer enoten strošek, program omogoča ločeno vodenje nematerialnih (npr. vzgoja, varstvo) in materialnih (npr. prehrana) storitev. Z ločenim definiranjem materialnih storitev dosežemo možnost natančnega vodenja variabilnih stroškov in rezervacij.

Pri obračunu šolskih obveznosti program ne izhaja iz paketa storitev kot pri oskrbninah, temveč je vsaka storitev samostojna in se obračunava v kolikor se je zgodila, saj v šolah ne poznamo obračuna nematerialnih storitev. Primarni oziroma redni strošek je prehrana, poleg tega pa poznamo še dodatne stroške (npr. obšolske dejavnosti, krožki…) ter občasne stroške za enkratne dogodke (npr. prevoz na šolski izlet).


NOVI UPORABNIKI PROGRAMA

Če še nimate programa Oskrbnine, si tega lahko zagotovite s prvim nakupom osnovne licence in sicer neposredno iz nove generacije:

Cena za nakup osnovne licence: 900,00 EUR

Na ceno je potrebno prišteti še 22% DDV.

Za naše obstoječe stranke, ki še nimajo programa Oskrbnine omogočamo 10% popust ob nakupu osnovne licence.

Cena z vključenim popustom: 810, EUR

Na ceno je potrebno prišteti še 22% DDV.

Želite več informacij? Pišite nam na: info@grad.si.
Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem prisluhnili in korektno svetovali. 


Copyright © GRAD d.d. 2017 | Piškotki | Splošni pogoji

Dizajn & Izvedba: Erpium.com